top of page

Семінар-практикум учителів гуманітарного циклу



3 лютого відбувся семінар-практикум учителів гуманітарного циклу в Оникіївській ЗШ І-ІІІ ст. Участь у семінарі взяли учителі української мови та літератури, іноземної мови Маловисківського району та Смолінської ОТГ. Тема заходу "Технологізація сучасного уроку". Програмою семінару передбачено відвідування уроків з української мови у 7 класі, української літератури у 5 класі та іноземної мови у 1 та 6 класі, методичні діалоги щодо застосування сучасних форм і методів роботи, а також ділова гра для підвищення мотивації самоосвіти педагога.

Учителі Оникіївської школи, а саме Якович Ірина Миколаївна, Луньова Наталія Вікторівна, Деркач Аліна Олександрівна та Шинковенко Марина Анатоліївна продемонстрували широкий спектр застосування сучасних методів та технологій навчання. На уроці української мови у 7 класі при вивченні теми "Прислівник: загальне значення, морфологічні ознаки, синтаксична роль" Ірина Миколаївна Якович використала сучасну технологію роботи з інформацією, яка дає змогу якнайкраще донести до учнів навчальну інформацію, - ментальні карти. Урок Наталії Вікторівни Луньової з української літератури у 5 класі на тему "Зірка Мензатюк Таємниця козацької шаблі" сприяв самоосвітній компетентності учнів та створенню позитивного навчального середовища. Учитель застосувала додаток SWAY, який допомагає збирати і форматувати ідеї та представити їх на інтерактивній основі. Марина Анатоліївна Шинковенко на уроці англійської мови у 6 класі з теми "Види спорту. Спорт у нашому житті" презентувала в дії інтерактивні вправи LEARNINGAPPS, які допомагали підвищити рівень пізнавальної активності. Урок англійської мови у 1 класі на тему "Пори року", проведений Аліною Олександрівною Деркач, був насичений застосуванням ігрових форм роботи, які сприяли ефективній взаємодії вчителя і учнів.

Також освітяни мали змогу детальніше ознайомитися із сучасними інтернет-ресурсами для впровадження в освітній процес. Із секретами педагогічної діяльності поділилися вчителі гуманітарного циклу Оникіївської ЗШ. На завершення заходу з учасниками семінару-практикуму була проведена ділова гра "Самоосвіта вчителя - запорука педагогічної творчості" (учитель НВЛуньова).


--

Романич Наталія Василівна,

методист районного методичного кабінету

відділу освіти Маловисківської РДА


Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page