top of page

Сьомий районний фізико-математичний марафон

3


30 березня 2018 року 16 команд загальноосвітніх навчальних закладів Маловисківського району випробували свої сили у змаганні на математичну кмітливість, ерудицію та проявили компетентність, застосовуючи отримані на уроках знання, взявши участь у сьомому районному фізико-математичному марафоні на базі Смолінської ЗШ№1 І-ІІІ ступенів.

На початку заходу учасників марафону щиро привітали начальник відділу освіти та культури Смолінської селищної ради О.П.Майстренко та директор Смолінської ЗШ№1 І-ІІІ ступенів Т.В.Акстолевич.

Методист РМК відділу освіти, молоді та спорту Маловисківської РДА С.М.Подручна акцентувала увагу на тому, що в цьому році районний фізико-математичний марафон присвячений 100-річчю Національної академії наук України, яка є унікальним інтелектуальним надбанням українського народу, ураховуючи визначний внесок вчених Академії у розвиток вітчизняної та світової науки і техніки, розбудови незалежної української держави. В структуру НАН України входить і Національний центр «Мала академія наук України».

Учні нашого району активно долучаються до заходів які проводить Кіровоградська філія МАН України. У 2017-2018 н.р. на І(районний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту НДР учнів-членів МАН 20 юних дослідників із 9 загальноосвітніх навчальних закладів Маловисківського району представили 10 науково-дослідницьких робіт. На обласному етапі в секції «Математика», за результатами оцінки науково-дослідницьких робіт, їх захисту та виконання контрольних робіт з базових дисциплін, учениця Мар’янівської ЗШ І-ІІІ ступенів Тістечок Аліна зайняла ІІ місце (науковий керівник Руденко В.О.), а учениця 9 класу Злинської ЗШ№1 І-ІІІ ст.. нагороджена грамотою за кращий захист (науковий керівник Шверненко Т.В.). Мотузенко Вікторія, учениця 8 класу Злинського НВК, взяла участь у обласному фіналі Національного чемпіонату з усного математичного рахунку Прангліміне та посіла почесне четверте місце серед дівчат 7-11 класів Кіровоградської області (тренер П.І. Аристенко). Дівчата та їх керівники отримали подарунки від Маловисківського РБДЮТ(керівник гуртка Н.Теровець) та відділу освіти, молоді та спорту Маловисківської РДА.

Цікавою для дітей та педагогічних працівників була презентація декана фізико-математичного факультету, доктора історичних наук, професора Ріжняка Рената Ярославовича, який у своєму виступі зосередив увагу присутніх на студентах-випускниках шкіл Маловисківського району, розповів про їх будні та свята.

З особливостями проведення районного фізико-математичного марафону учасників ознайомила спікер марафону, вчитель математики Смолінської ЗШ№1 І-ІІІ ступенів Кохан Л.В., яка після представлення команд, роздала маршрутні листи, і команди разом з супроводжуючими вирушили мандрувати по станціях.

З вчителями математики району практичний психолог Смолінської ЗШ№1 І-ІІІ ст.. С.В.Скрипник провела тренінг «Світячи іншим-не згори сам».

По закінченню учасники марафону подивилися відео презентацію «Сім років крок за кроком» яку підготувала вчитель фізики та інформатики Ткаченко Олена Олексіївна (з історії створення та проведення районного фізико-математичного марафону).

Незабутніми були моменти проходження станцій на яких ведучими були викладачі факультету, кандидати педагогічних наук Гаєвський Микола Вікторович та Соменко Дмитро Вікторович, які запропонували командам цікаві завдання з фізики та математики.

На підсумковій лінійці Заслужений вчитель України, вчитель математики Мар’янівської ЗШ І-ІІІ ст.., автор марафону В.О.Руденко подякувала педагогічному та учнівському колективу Смолінської ЗШ№1 І-ІІІ ступенів за гарну організацію фізико-математичного марафону, відзначила всі школи за активну участь у заході. Учні Смолінського НВО вручили пам’ятні подарунки, які виготовили гуртківці позашкільного закладу Смолінського НВО (керівник гуртка О.Донник) на згадку про участь у заході, декану фізико-математичного факультету Р.Я.Ріжняку та викладачам М.В.Гаєвському та Д.В.Соменку.

Домашнім завданням команд було виготовити лєпбуки – інтерактивні тематичні папки з теми «100- річчя Національної Академії наук України».

Всі команди добре справилися із завданням, але все ж журі визначило найкращі роботи:

-І місце –команда Копанської ЗШ І-ІІ ступенів;

-ІІ місце-команда Смолінського НВО;

-ІІІ місце-команда Хмелівського НВО та Маловисківської школи-інтернат.

У особистому заліку перехідну Сову отримала учениця 11 класу Плетеноташлицької ЗШІ-ІІІ ст.. Іванченко Катерина, яка набрала найбільшу кількість балів. Грамотами нагороджено:

-Олексієнко Діану, ученицю 9 класу Копанської ЗШ І-ІІІ ст.;

-Огребу Олександра, учня 10 класу Мануйлівського НВК;

-Горобець Іванну, ученицю 9 класу Злинської ЗШ№1 І-ІІІ ступенів.

Хочеться відмітити і чергових на станціях: Розмислову Ю., Олексійчука П.(ст.Скорохода), С. Стружко та І. Приймака (ст.Остроградського), Я.Каземіренко та О.Стащук (ст.Ньютона), Є.Ярош та О.Окороков (ст.Вольта), С.Беззубову (ст.Аристотеля), Н.Криницина (ст.Лейбніца), В.Мельник та В. Магдєєва((ст. Далецького), Я.Давиденко та В. Ясінська (ст. Митропольського).

Переможцями районного фізико-математичного марафону визнано:

І місце-команду Смолінського НВО-отримали перехідну Сову;

ІІ місце-команду Мар’янівської ЗШ І-ІІІ ст..;

ІІІ місце –команду Лозуватської ЗШ І-ІІ ст..;

ІІІ місце-команду Великовискіської ЗШ І-ІІІ ст..

Всі учасники марафону надовго збережуть у своїй пам’яті приємні спогади про гостинність господарів, найкращі враження про спілкування із ровесниками та новий досвід застосування своїх знань.

До зустрічі на восьмому районному фізико-математичному марафоні! На базі якого навчального закладу? Покаже час.





Інформацію підготувала С.Подручна,

методист РМК відділу освіти, молоді та спорту Маловисківської РДА

Избранные посты
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page